Kine-Coach

Over ons

Jakob studeerde in 2008 af aan de Vrije Universiteit Brussel als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie.
In 2010 volgde hij met succes de master-na-master opleidingen manuele therapie en sportkinesitherapie aan de KU Leuven. Tussendoor blijft Jakob zich verder bijscholen, vooral in het domein van de manuele en sportkinesitherapie, de respiratoire kinesitherapie en de cardiale revalidatie.
Zo is hij erkend kinesitherapeut bij de BVRK (Belgische Vereniging Respiratoire Kinesitherapie).
Sinds 2008 is hij zelfstandig kinesitherapeut in Tervuren en omstreken.
Behalve op zijn werk als kinesitherapeut is Jakob zich de laatste jaren ook gaan toespitsen op personal training.
Jakob is zelf een allround sporter met sport– en trainerservaring in atletiek, voetbal, zeilen, skiën, halve marathon en wielrennen.
Als personal trainer wil hij zijn sportmicrobe doorgeven.
In combinatie met zijn paramedische opleiding zorgt Jakob voor de meest optimale begeleiding van zowel startende sporters als meer ervaren sporters.
In zijn vrije tijd is Jakob op dit moment trainer en bestuurslid van de Running Club WO, speler/kinesist bij enkele plaatselijke voetbalploegen en lid van de sportraad in Tervuren.

Curriculum Vitae Jakob Falk

Cedric

In 2018 behaalde ik met onderscheiding mijn master diploma in de kinesitherapie en bewegingswetenschappen met als specialisatie sport. Tijdens mijn opleiding liep ik stage op verschillende plaatsen waar ik competenties leerde die een kinesitherapeut in mijn ogen moet beheersen. Meer concreet stond ik qua stageplaatsen onder andere op de diensten respiratoire waar ik deze tak van de kine onder de knie kreeg en orthopedie waar ik vele operaties volgde en de daar op volgende revalidatie van tal van orthopedische ingrepen mee maakte. Verder liep ik op hoog kwalitatieve stageplaatsen zoals bij Peter Laus (kiné van de Vlaamse atletiekvereniging), bij de Kinetiek, onder begeleiding van Tom Dieussaert (Ex kiné RSCA en huidig kiné topsportschool tafeltennis), bij Wauter Taurin, kiné van de nationale atletiekfederatie, bij Jakob Falk (zie CV Jakob Falk), op het WK Acro gymnastiek, op een internationaal rugby toernooi en op een nationaal badmintonkampioenschap stage. Op al deze plaatsen deed ik veel ervaring op in verschillende sporttakken en in de kinesitherapie in al zijn domeinen in het algemeen en nam ik per stage plaats de beste zaken mee om mezelf te vormen als een compleet kinesitherapeut. Ook biedt ik ook ‘dry needling’ aan, dit is een behandeltechniek die voor veel klachten toegepast kan worden en waarbij een zeer dunne naald zowel in de huid als in de spieren gestoken wordt met verschillende doeleinden.

Verder ben ik ook een gediplomeerd physical coach in het voetbal en ben ik verantwoordelijk voor de medische en fysieke begeleiding van de eerste ploeg van Tempo Overijse. Bijkomend ben ik docent voor de trainer A opleiding van Sport Vlaanderen waar ik ook regelmatig bijscholingen geef voor de Vlaamse Trainersschool en Sport Vlaanderen over verschillende onderwerpen (zie CV). Het is voor mij dan ook een prioriteit om me constant bij te scholen, met bijkomende opleidingen en congressen en de wetenschappelijke literatuur op de voet te volgen, om u een behandeling te kunnen bieden die zo veel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd is en rekening houdt met de meest recente ontwikkelingen binnen de kinesitherapie. De kinesitherapie en het onderzoek dat in onze sector gevoerd wordt is immers de laatste jaren enorm aan het toenemen en het op de hoogte zijn van deze literatuur is cruciaal indien een optimale revalidatie aan de patiënt geboden tracht te worden.

Persoonlijk ben ik 3 talig (NL, ENG, FR), sportief,  stipt op tijd, kritisch, gemotiveerd om te werken en om verder bij te leren, open en sociaal, en is mijn kennis ‘up to date’. Zelf heb ik heel mijn leven gevoetbald bij ERC Hoeilaart en FC Moorsel ga ik dikwijls fitnessen en hou ik van zo wat alle sporten en volg ik dus een grote verscheidenheid van sporttakken op de voet. Voor verdere info – zie CV.

CV Cedric Demaerschalk